donderdag 26 mei 2011

expressie-tv

illustratie: Jeska Verstegen


Er zijn van die werkjes waarbij je een vies gezicht móet trekken. Een gelaatsuitdrukking vol afkeer. Ik heb dat bijvoorbeeld als ik het gootsteenafvoerputje moet schoonmaken. Ik pak dan een stuk Edeth, zet mijn vieze gezicht op en maak het schoon. Als je iets niet lekker vindt trek je een dergelijk gezicht.

Laatst moest ik ergens naar toe, ik zat heel ongunstig. Ik moest voortdurend naar rechts kijken om te kunnen zien wat er gebeurde. Na een poos voelde ik het in mijn nek, dus ik besloot rechtuit te kijken. Tot mijn genoegen zag ik, recht tegenover mij, iemand zitten die het schouwspel wel goed zien kon. Ik besloot de rest van de bijeenkomst 'van' het gezicht voor mij af te lezen. Ik bofte, het persoon had een zeer expressief gezicht. Ik vond het leuk, het was alsof ik een boeiend tv-programma aan het kijken was.

Ik weet eigenlijk niet of ik zelf een expressief gezicht heb. Ik betrap mezelf soms wel als ik mijn frons-spieren aanspan, of iets dergelijks. Toch vermoed ik dat je zelf het merendeel van je gelaatsuitdrukkingen niet doorhebt. Op die momenten ben je ongetwijfeld expressie tv voor een ander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...