zondag 29 mei 2011

Gymen

illustratie: Jeska Verstegen


Lief...?
Gelukkig was Alex in de buurt.

Mijn hoofd hing in de koelkast, mijn neus ter hoogte van het botervakje. Mijn kin duwde tegen het flesje met citroen. Ik leunde met één hand op de grond, de rest van mijn lijf hing op mijn stoel en mijn benen staken in de lucht. Biggels zag zijn kans schoon en besnuffelde geboeid alle producten in de koeling.

Je zou je kunnen zeggen dat dit een vrij uitzonderlijke situatie is. Toch is het zo dat ik regelmatig dit soort toeren uithaal. Ik klim ergens op, of wurm mij ergens tussen. Meestal gaat dit goed, want ik doe dit soort acties niet geheel ondoordacht.
In onze keuken staat de eettafel. In de buurt van de tafel staat de koelkast. Gisteren dacht ik: Dat moet toch lukken, dat ik zonder mijn stoel te verlaten iets uit de koelkast pak? Ik probeerde het. Het eerste stuk van het idee werkte. Ik kon iets uit de koelkast pakken. Helaas liep het tweede stuk van mijn plan minder soepel. Ik kwam niet meer overeind.

Gelukkig liep Alex net de keuken in (hij was niet eens verbaasd), stak zijn hand uit en trok me eenvoudig overeind. Precies tijdens dat moment pakte ik snel de Cola Light uit de koelkast mee. Samen dronken we een beker fris.

Ik moet vandaag eens ontdekken waarom de tweede fase van mijn actie niet lukte. Misschien is het gewoon een kwestie van oefenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...