zaterdag 11 juni 2011

Oud

Foto: Jeska Verstegen

Vrijwel iedere dag kom ik langs dit oude, vervallen gebouwtje. Ik vind het prachtig. Menigmaal heb ik getwijfeld of ik over het hek zou klimmen om binnen te kijken, maar ik durf niet. In gedachten heb ik wèl het prikkeldraad getrotseerd.
Ik verzon dat het een stal was voor een eigenwijze ezel. 'Iiiiiaaaa.' Of misschien was het een schuur voor een mooi roestig werktuig van een boer waarmee hij het land verderop bewerkte. Of, dat zou helemaal mooi zijn, misschien was het een smokkelaarshut.

Waarom dit oude, krakkemikkige gebouwtje achter prikkeldraad staat weet ik niet. Eens moet het van belang zijn geweest. Ooit was het nieuw. Soms is dat moeilijk voor te stellen bij een voorwerp. Net zoals je bij sommige oude mensen niet kan voorstellen dat zij ooit jong waren.

Ik vind het jammer dat dit soort oude gebouwtjes steeds meer verdwijnen. Natuurlijk moet je soms het nieuwe meer ruimte geven. Maar het oude ademt; verhalen, geschiedenis en avontuur. Dromen dat je stiekem over het prikkeldraad klimt! Kort en goed: inspiratie.

2 opmerkingen:

  1. er staat er ook nog ééntje op mijn erf; zelfs nog een tikje erger, maar ik heb het liever opgeknapt.. groetjes Margriet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Margriet, ja, dat kan ik me wel voorstellen, als je steeds er tegenaan móet kijken dan is het wellicht weer een ander verhaal!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...