dinsdag 21 juni 2011

uit de nagellak gekropen

Nagellaktekening: Jeska Verstegen


Al een tijdje kreeg ik het gevoel dat ik beloerd werd. Als ik langs liep, zag ik zijn groene huid tegen het glas schuren. Zo nu en dan zag ik een glinstering. Waren het ogen?

Een paar weken geleden kreeg ik groene nagellak cadeau. Het was een leuke frisgroene kleur met glitter. De kleuren zijn geïnspireerd op waterijs. Groen is meloen.

Vanaf het begin dat ik de nagellak kreeg kon ik mij nauwelijks bedwingen, het was een kleur waarmee getekend móest worden. Ik heb mezelf ingehouden...tot vandaag. Ik kon ik mezelf niet meer bedwingen. En daar kwam hij. Voorzichtig uit het flesje gekropen. Een nagellakkrokodil.

De nagellakkrokodil stonk een uur in de wind, maar schitterde prachtig in het zonlicht. Er zitten nog 124 krokodillen in het flesje verstopt, toch is één nagellakkrokodil genoeg. Denk ik.
Nagellak tekent niet eens onaardig. Helaas is de geur zo overheersend dat ik bijna van mijn tekenstoel kukelde.

Voor diegene die ook krokodilennagellak op zijn tenen wil hebben, het heet; Deborah Milano nagellak 7 Days Long 837. 

4 opmerkingen:

 1. Geweldige kleur!!!
  En wat word je vrolijk hè, van nagellak. Ik lak altijd mijn teennagels. Ook 's winters, al draag ik dan dichte schoenen. Elke keer bij yoga of als ik in bad zit, word ik er weer blij van. En 's zomers driedubbel, want dan draag ik vaak slippers en kijk ik de hele dag tegen gekleurde tenen aan.
  Alleen op die geur zouden ze iets moeten vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het eigenlijk pas sinds kort ontdekt, Ingrid. En nu heb ik ineens vijf kleuren in mijn kamer staan. Het is verslavend! Maar op een vrolijke en kleurige manier :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt ze ook alle vijf tegelijk gebruiken! Elke nagel een ander kleurtje. Als dat niet vrolijk is?
  Ik heb de kleur trouwens opgezocht, hij is online te koop bij Drogisterij.net. Mochten je 124 krokodillen op zijn... (ik heb hem al op mijn verlanglijstje gezet)
  Het is wel iets van de laatste jaren hoor, die leuke gekke kleuren. Vroeger was het echt zoeken. Ik zat meestal zelf te mengen. Tegenwoordig gebruik ik meestal dezelfde kleur. Mijn favoriet is Hema nagellak. Lichtrood in de lente / zomer, donkerder rood in de herfst, wijnrood of paars in de winter. Maar ik heb nu turquoise/zeegroen parelmoer klaarstaan. Misschien kun je die ook eens proberen. Volgens mij zit daar wel een zeemeermin in!
  In de zomer krijg ik altijd zin in gekke frisse kleurtjes. Verslavend, inderdaad. Maar net wat je zegt: op een vrolijke en leuke manier. :-D
  Wat een heerlijk frivool onderwerp, nagellak!

  P.S. Oja, de turquoise nagellak is van Essence bij Kruidvat, nr 52 Out of my mind. Leuke kleine flesjes, niet duur, fijn om eens tussendoor uit te proberen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, zoveel lef heb ik niet, om alle kleurtjes te dragen, Ingrid! Maar vrolijk is dat wel.

  Afwisseling is fijn; de ietwat filosofische, diepere onderwerpen naast de frivole!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...