zaterdag 28 januari 2012

De klank van zand

Jeska verstegen


Hond + langharig + grienden + spelen = zand in huis. Wij maken Biggels altijd schoon als we van buiten komen. In de kast liggen oude handdoeken. Biggels geeft trouw zijn voor -en achterpoten aan. Ondanks het schoon schrobben moet er toch veel gestofzuigd worden. Ik vind stofzuigen niet erg. Ik zing meestal tijdens deze klus.

Het viel me laatst op dat zand dat wordt opgezogen en door de stofzuigerbuis heenzwiert, een mooi geluid maakt. Het is alsof het zand zingt. Een prachtig klein geluidje. De klank van het snel bewegende zand tegen het staal is als muziek. Helaas klinkt het gebrom van de stofzuiger er doorheen.

Als ik uitvinder geweest was zou ik een muziekinstrument bedenken: De Zandzinger. Ik zou de subtiele zandklank weten te bewaren en het bromgeluid van de stofzuiger laten verdwijnen. Ik denk dat het instrument de hele wereld zou veroveren!

2 opmerkingen:

  1. Bij jou verhaal moest ik denken aan
    mijn houten holle pijp die geluid maakt als je hem omkeert. Dat klinkt net alsof het regent. Ik denk dat het een stuk gedroogde cactus is met zaadjes erin. Groetjes, Margriet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met jouw gedroogde stuk cactus met zaden hebben we al twee klanken. Zo kunnen we bijna een toonladder spelen, Margriet!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...