vrijdag 27 januari 2012

Naar de wasserette

Jeska VerstegenDe tennisbal waar Biggels' buiten mee speelt was erg vies geworden. Ik liep (gelaarsd) een stukje de rivier in en gooide de bal voor mijn voeten in het water. De bal draaide rond. Biggels vond het een prachtig spel.

Een grote, zware boot vaarde juist voorbij. Hierdoor ontstond golfslag. De bal dobberde druk rond in de bedding van de rivier. Ik ging helemaal op in mijn bezigheid. Voorovergebogen bestudeerde ik de viezigheidsgraad van de bal en duwde de tennisbal vervolgens nog eens met de werpstok onderwater. 'Dit is geen rivier, dit is een ballenwasserette,' zei ik tegen Biggels. Precies op dat moment dook een andere hondenbezitter op. 'Wat zeg je nou?' vroeg hij verbaasd.
'Een ballenwasserette,' herhaalde ik.
De man keek me verwonderd aan. Hij had een dergelijk woord niet verwacht. 'Wat?,' vroeg hij nogmaals.  'Oh,' zei hij na mijn uitleg.

Ik zou een woordenboek kunnen maken van alle verzinbewoordingen die ik in het dagelijks leven gebruik. Alex heeft een heel nieuw vocabulaire moeten bijleren toen hij me net leerde kennen. Woorden komen mij soms moeilijk aanwaaien en dan verzin ik maar wat.

Meestal let ik goed op als ik in gesprek ben met iemand. Dan zoek ik zorgvuldig naar woorden. Op een moment dat ik bijvoorbeeld met Big buiten ben, dan ben ik niet op mijn hoede. Tja, en dan krijg je rare uitspraken als: Ballenwasserette.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...