maandag 20 februari 2012

Ga je mee met de bereboot?

(hele oude illustratie van) Jeska Verstegen


De afgelopen dagen ben ik veel aan het verzinnen. Ik heb een erg leuke opdracht gekregen en daar is mijn brein volop mee bezig. Interessant is dat mijn hersenen dan op een andere manier gaan denken. Informatie komt anders binnen.

Vorige week donderdag was de modem van het internet bij ons aan het sputteren. Ach, ja, machines. Soms haperen ze. De internetverbinding plaagde mij en ik mailde Alex op kantoor. (Mail wilde nog wel.)
Alex mailde mij terug: "De modem moet waarschijnlijk even gereboot worden."

Met mijn verzin-hoofd las ik echter: "De modem moet gebereboot worden." Wat leuk dacht ik. In mijn gedachten ging ik terug naar de woensdagmiddagen van mijn jeugd waar het programma: De Bereboot werd uitgezonden.

Al snel las ik het woord 'gereboot' wel goed. De modem moest opnieuw opgestart worden.
Het is intrigerend waarom ik het woord fout las. Het moeten mijn verzinhersens zijn geweest. Ik was helemaal niet bezig met de werkelijke wereld om mij heen. Een wereld waarin modems gereboot moeten worden. Ik leefde in mijn eigen werkelijkheid en ik gaf zo een passende betekenis aan het woord.

Intussen ben ik even met mijn hoofd uit de wolken gekomen. Alex heeft de modem gebereboot (want dit woord houden we er nu in. Dat begrijp je) en ik plaats ik weer gekke blogstukjes.

2 opmerkingen:

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...