dinsdag 7 februari 2012

Geheel uitschuifbaar

Jeska Verstegen


Ons huis heeft hoge plafonds. Vooral het schoonmaken van het badkamerplafond is een intensieve klus. Wij balanceren dan griezelig op de ladder en boenen met een spons het plafond. Het is ellendig. Water druipt je mouw in en druppels sop spetten in je ogen.
'Wat doen jullie nu?' vroeg laatst iemand verbijsterd, 'zo moet je dat niet doen! Ga naar de Blokker, dáár hebben ze precies wat je nodig hebt.'

Ik bezocht een Blokker, 75 kilometer verderop, in Amsterdam. Op een dag, dat ik sowieso in het Amsterdamse moest zijn. 'Goedemorgen,' zei ik tegen de vriendelijke juffrouw en ik vertelde haar wat ik zocht. Vol trots wees zij mij haar voorraad telescopische schoonmaakzwabbers aan. Ik kocht er een.

Ik was de trotse eigenaar van een telescopische schoonmaakzwabber. Ik liep door Amsterdam. Tot mijn grote verbazing had ik veel bekijks met mijn super-zwabber. Ik had dit niet verwacht. Amsterdammers zijn zoveel wonderlijke situaties gewend.
Vroeger had ik me opgelaten gevoeld met mijn zwabber middenin de stad. Nu lachte ik de kijkers vriendelijk toe. Later begreep ik de reden van de nieuwsgierige blikken: Iedereen wilde zo'n telescopische schoonmaakzwabber.

Thuisgekomen probeerden wij buiten hoever de zwabber kon worden uitgeschoven. Het ding reikte zo hoog dat wij duiven opschrikten uit de dakgoot. Niets houdt ons nu meer tegen. Wij poetsen als het moet zelfs de hoge wolken in de lucht stralend wit!

4 opmerkingen:

 1. Moet je het plafond van je badkamer óók schoonmaken? Dat heb ik nog nooit van m'n leven gedaan. Ben ik nu een hele erge viespeuk?
  Maarrr... ik ben heel blij voor je, Jeska! Altijd fijn zo'n apparaat dat mooi aansluit bij je behoefte ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Joyce, nou het móet niet hoor! Wij hebben in de badkamer nog het oude plafond zitten (Het huis is meer dan 100 jaar oud) Het plafond heeft geverfde houten balken. Daar blijft het vocht achter hangen en dat maken we met regelmaat dan schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah. Gelukkig. Ik maakt me al zorgen. Vooral om jullie dan (hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben beslist geen superhuisvrouw hoor! Het moet gezellig-schoon zijn, zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...