zondag 26 februari 2012

Jeska VerstegenWij wonen al een aantal jaar op dezelfde plek. Toen wij hier net woonden moest ik erg wennen. De opstapjes, de opbergplaatsen, de omgeving, de lichtval in huis, de geluiden en veel meer. Aan het einde van de dag was ik moe van het wennen.

Na een paar maanden ging het al beter. Ik kreeg een routine. Na een paar jaar vergat ik hoe ik in het begin van de verhuizing 'zoeken' moest.
Routine is gunstig, maar het maakt ook dat je niet verder ontdekt. Terwijl er mogelijk efficiëntere manieren zijn om iets te doen. Dat probeer ik de laatste tijd uit.

Het gaat om kleine dingen. Mini ontdekkingen. Mijn pyjama over de verwarming hangen in plaats van aan de deurkruk tijdens het badderen. Zo heb je zelfs een lekker warm gebakken nachtgewaad als je uit de douche komt. Het kledingstuk valt niet meer op de natte badkamervloer. Dit overkwam mij regelmatig. Wonderlijk dat ik niet eerder deze oplossing vond. Dat heb je nou met 'blinde' routine.

Vast zitten in patronen. Ik stel me voor dat veel mensen dit herkennen. Neem onze overburen, die nog dagelijks vechten met hun raamding. (klik hier voor het verhaal van het raamding.)
Het gaat te ver om ál je dagelijks handelingen continue onder de loep te nemen. Eén handeling per dag bewust nagaan, dat zou misschien kunnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...