dinsdag 28 februari 2012

Kleefliedjes

Jeska Verstegen


Het zijn dikwijls eigenaardige liedjes. Of het is slechts een stukje uit een liedje. Soms zitten zij als het ware vastgeplakt in mijn hoofd. Zoals vanochtend toen ik opstond. Een liedje van Monty Pyhton: 'Always look on the bright side of life.' Met het onmiskenbare fluitdeuntje... Het is erg grappig, maar na de tienduizendste keer is het minder leuk.

Mijn hersens ratelen aan een stuk door. Ook 's nachts. De meeste mensen slapen dan. Ik niet. Ik ratel. Meestal plakt er op extreme ratel-dagen een liedje in mijn hoofd. Misschien dat, aangezien het steeds hetzelfde deuntje is, mijn hersens een poging doen om zo orde aan te brengen in mijn denkchaos. Maar waarom kiezen zij dan niet iets leuks om eindeloos te herhalen? Of zou alles vervelend worden na talloze herhalingen?

Een gekke gedachte is dat op dit moment over de gehele wereld héél véél mensen rondlopen met kleefliedjes in hun hoofd. Stel je voor dat er een volumeknop op je hoofd zat. Je zou alle liedjes die weerklinken in mensenhoofden hardop horen. Een kakofonie van kleefliedjes!


P.S. Mocht ik per ongeluk het Monty Pyhton liedje nu in je hoofd hebben gelokt dan geef ik bij dezen mijn oprecht excuses. Misschien kunnen we liedjes uitwisselen?

6 opmerkingen:

 1. Als ik zo'n kleefliedje in mijn hoofd heb, zing ik altijd 'Hey, mister tambourine man' er dwars doorheen. Dat helpt bij mij al sinds mijn tienerjaren!
  Leuk om Fee Wiep hier te zien :-)

  Groetjes Marianne Witte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, ja dat liedje ken ik wel, Marianne! Heel bekend. Het liefste heb ik geen liedjes continue in mijn hoofd spelen. Maar ja, soms heb je het niet voor het zeggen. Tenminste... zo lijkt het.

  Fee Wiep is erg vrolijk. Ik zie haar graag flapperen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha!

  Ik heb ook altijd kleefliedjes in mijn hoofd. Ze helpen inderdaad tegen andere muizenissen... Het ergeste is, als je zo'n liedje eindelijk kwijt bent en een ander neemt het over!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, dat is zeer waar, Elly!
  Een ander liedje neemt het over, dus eigenlijk ben je dan een soort Kleefradio.
  Ha! Een nieuw woord voor de van Dale!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook altijd kleefliedjes in mijn hoofd!! Dan hoor ik die ochtend een bepaald (meestal instrumentaal) muziekje en dat kan dan de hele dag blijven doorspelen!

  Weet je wélk kleefliedje irritant is?? Die van Carnaval Festival (Efteling)!! Die krijg je nóóit meer uit je hoofd! ;)
  http://www.youtube.com/watch?v=Rkev8cM3GwU

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @anoniem: ja, dat is ook een goed voorbeeld!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...