woensdag 29 februari 2012

Licht van boven

Jeska Verstegen


Als je in de auto zit flitsen huizen voorbij. Je ziet vrijwel niks binnen. Zodra het avond wordt gaan alle lampen aan. Huishoudens met elk zijn eigen sfeer en gewoontes. Het ene gezin eet spruitjesstamp, het ander een pizza.

Ik heb vroeger geleerd dat ik niet bij mensen naar binnen mag staren. Als je in de auto zit zie je ook vrijwel niets. Je ziet slecht of een ruimte verlicht is of niet. Zo viel het me laatst op dat heel veel mensen een ruimte van bovenaf verlichten. Interessant. Ik doe dat precies andersom.

Onze verlichting in huis heb ik zo geregeld dat er van onderaf verlichting is. Ik vind dit heel prettig. Alex bromt wel eens dat het wat donker is in huis. Daar heeft hij gelijk in. Het enige wat ik hier tegenin kan brengen is: zo'n enorme schijnwerper van bovenaf is niet gezellig!

Wij zitten dus avond aan avond in het schemerdonker. Op de tast zoeken wij naar de afstandbediening van de tv en als we lezen knijpen wij met de ogen. Maar, het is wel gezellig.

4 opmerkingen:

 1. Hihihi, da's ook wel heel erg mooi hè, die kleine lichtjes in het donker! Was er vroeger ook helemaal dol van. Lange tunnels vond ik helemaal tof omdat je dan ook al die lampjes zag in het donker, zo ver als je kunt zien! En thuis bewoog ik dan zo'n 'legoplaat' over mijn hoofd en deed ik 'de tunnel'. Helaas zonder lichtjes en daar ging het me wel om... :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi verhaal dat je een tunnel naspeelde vroeger. Als kind kan je lichtjes zo inbeelden. Als volwassene moet je harder werken om in die lichtjes in het donker te geloven. Maar ze zijn er!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, eigenlijk kwam er niet zo veel van terecht hoor. Aan mijn LEGO zaten geen lichtjes en het werd ook helemaal niet donker toen ik het plaatje over mijn hoofd bewoog... dat was wel jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vrijdag j.l. moest ik door een nieuwe tunnel op de A2. Ik heb het niet zo op tunnels, maar ook deze tunnel zit ook vól lichtjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...