maandag 13 februari 2012

WC rol of Wormhole

Jeska Verstegen


Een crème-witte omgeving. Geen sneeuw, het is er niet koud. Her en der zitten groeven, maar daar kan hij gemakkelijk overheen lopen. Er liep een Chilopoda door onze badkamer. Ofwel een gewone duizendpoot.

Ik kon mij voorstellen dat het diertje in de badkamer zat. Buiten is het immers koud. Helaas vind ik duizendpoten geen welkome gasten. Ik besloot hem dan ook geen kopje thee aan te bieden. Sterker nog, ondanks de koude..., besloot ik hem buiten te zetten. Ik pakte een kartonnen wc rolletje uit de afvalmand en liet de Chilopoda in de kartonnen tunnel lopen. Buiten zette ik de wc rol bij een berg bladeren. De duizendpoot wandelde op zijn gemak bladeren in.

Toen ik weer binnen was dacht ik nog na over het voorval. Duizendpoten denken niet. Dit nemen wij mensen aan. Toch moeten ze een soort bewust zijn hebben, stel ik mij voor.
Je loopt als duizendpoot door een immense crémewitte omgeving, ineens komt er een tunnel uit de lucht vallen. Je loopt de tunnel in. De tunnel zweeft en plotseling ben je in een hoop bladeren belandt. Dit moet toch op zijn minst een beetje wonderlijk zijn voor zo'n diertje?

Misschien, heel misschien, vertelt hij nu aan zijn vriendjes dat hij, als eerste duizendpoot ter wereld, door een wormhole heeft gereisd. Met enige fantasie, zou dit kunnen. Toch?

2 opmerkingen:

  1. Hihi, misschien als je in de binnenkant een spiraal had getekend?? ;)

    High five en knuffel!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jullie doen me glimlachen
    grtjs maria

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...