zondag 11 maart 2012

Bommetjes met veren

Bij gebrek aan fazant-illustraties, een kip-illustratie
Jeska Verstegen


HGgiudjwkljdj HUIJKLJ: DETRDvv UY UY
Flapperdeflap
Rttttsss
...

Dit is ongeveer wat je ervaart als er onverwachts een wilde fazant uit de struiken komt zetten. Het zijn bommetjes met veren. Poef! Wild fladderend knetteren zij uit het struikgewas.

Fazanten hebben geen groot zangtalent. Als zij plotseling met veel kabaal uit het riet opvliegen, klinkt het geluid als krassen over het tafelblad. Een vrouwtjes fazant heeft een heel geschikt verenkleed om zich in het riet te verstoppen. Je ziet haar nauwelijks zitten. Je wordt meestal verrast als de vogel ineens omhoog schiet.

Ik was diep in gedachten verzonken toen gisteren ineens drie fazanten tegelijk opvlogen uit het riet. Drie bolle lijfjes met lange staarten schoten als vuurpijlen de lucht in. Stof waaide op en riet brak. Ik schrok mij rot. Mijn hart sloeg een slag over. Verbijsterd keek ik het flapperende gevogelte na. Als zij rustig waren blijven zitten had ik hen niet eens opgemerkt.

Door de fazanten verschoven mijn gedachten. Ik bedacht mij weer eens dat het soms goed is om iets te durven loslaten, te laten ontstaan en te laten ontwikkelen, zonder te sturen. Nodeloos stof doen opwaaien kost meer moeite. Tonge, die flappende fazanten toch...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...