donderdag 29 maart 2012

Draagbare vlek

Jeska verstegen
 'OH, NEE! EEN VLEK! WAT ERG!'


Ik zag eens een documentaire over een schilder. (De naam van de schilder is mij ontschoten.) In een interview kwam de muze van De Schilder aan het woord. Zij vereerde hem. Haar bewondering voor hem reikte tot aan de hemel. Een van haar opmerkingen was dat De Schilder precies kon inschatten hoeveel verf hij nodig had voor zijn schilderij. Iedere dag deed hij precies de juiste proportie verf voor het hoeveelheid werk op zijn schilders palet.
Ik zie dit heel anders. Ik denk dat De Schilder, schilderde totdat zijn verf op was. Daarna ging hij met een glas wijn in de Franse zon zitten en dacht tevreden: Wat heb ik fijn gewerkt vandaag.

Verf uit een tube doseren is lastig. Als je iets te wild doet, zit direct het drievoudige van wat je nodig hebt op je palet. Soms droogt de verf wat uit in de tube, ineens schiet de verf door als je in de tube knijpt. Er zijn ook momenten dat je gewoon te karig bent geweest. Maar goed, ik ben De Schilder natuurlijk niet.


Jeska verstegen
De draagbare vlek


Als ik teveel acryl op mijn palet doe, droogt het uit. Als ik voorzichtig ben kan ik het gemakkelijk van mijn palet afhalen. Zo krijg je een draagbare vlek. Je kan de vlek neerleggen waar je wilt. Ik ben niet goed in fop-grapjes maken. Toch is de draagbare vlek een perfect voorwerp voor een grap. Leg het op een belangrijk document en roep : 'OH, NEE! EEN VLEK! WAT ERG!'

Potverdikkie, laat het nu toch bijna 1 april zijn. Wat gaat het jaar toch snel.Jeska Verstegen
illustratie zónder vlek

5 opmerkingen:

 1. die soorten kleurrijke opgedroogde vlekken acrylverf , gebruik ik soms in z'n geheel in een nieuw schilderij en dat vind ik dan best wel grappig ... eigenlijk een soort van hergebruik van materie toch ...
  materie in eer hersteld !
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, Maria. Ik heb daar ook wel eens over gedacht, om het in mijn werk te verwerken, maar het is zo kwetsbaar... De acryl-vlekken scheuren snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe maak je zo'n draagbare vlek? Misschien een leuk idee voor een nieuw 'knutselstuk' op je site?

  High fiiiiive! o/\o

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je acryl verf in huis hebt is het heel eenvoudig. Je zoekt een gladde ondergrond, desnoods een plastic zak of iets dergelijks. Je knijpt wat acryl, in de vorm van een mooie vlek, op de gladde ondergrond en even laten drogen. Als de vlek droog is haal je het voorzichtig van de gladde ondergrond af. Zie daar: Een draagbare vlek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een draagbare vlek... doet me denken aan een draagbare RIOOLPUT! Uit een cartoon van Road Runner...
  Check: http://youtu.be/4BD2xe45GZY?t=2m20s

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...