dinsdag 27 maart 2012

PlumbBob

Jeska VerstegenVorige week vrijdag was ik jarig. We hadden een heerlijke dag gepland. Ieder moment van de dag was een feestje. In de avond dacht ik: verdorie, wat ben ik moe! Altijd verrast het me dat je ook van heerlijke dagen erg vermoeid raakt. In mijn hoofd koppel ik vermoeidheid meer aan moeizame en enerverende dagen. Als je blij bent vergeet je het moe-gevoel toch gewoon?

Een poos geleden zag ik een computerspel met geanimeerde figuren. Het heette: 'The Sims'. De figuurtjes dragen een frisgroen gekleurde diamant boven hun hoofd. In het Engels heet dit een PlumbBob. Deze diamant vertelt hoeveel energie het figuurtje in het spel nog heeft.
De Sims moeten/ kunnen allerlei dingen doen: Vrienden maken, ruzie maken, een feest houden, in de tuin werken, schoonmaken, shoppen met vrienden, noem het maar op. Al deze handelingen kost het figuurtje energie. Hoe lager het energieniveau van het Simsfiguur, hoe bleker de kleur van de diamant boven hun hoofd wordt.

Sinds ik het spel zag, stel ik mezelf wel eens voor met zo'n diamant boven mijn hoofd. Ik zou precies kunnen zien hoe ik mij voelde en hoeveel energie ik nog had. Ideaal. Het is soms zo lastig inschatten en dan zou ik perfect mijn energie over de dag kunnen verdelen!

5 opmerkingen:

 1. haha! Hoe bedoel je visueel ingesteld? Liever zien hoe je je voelt dan voelen hoe je je voelt! Heb ik ook wel een beetje last van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar heb je helemaal gelijk in, Lisette!
  Als je voelt komen er stiekem emotionele 'stoorzenders' mee beslissen: 'ik wil zo graag' of 'nog even' of 'Ik help even mee' en zo zijn er ongetwijfeld nog meer (onbewuste) redenen om over je grenzen heen te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog onwijs gefeliciteerd met je verjaardag!! 40 jaar... en toch nog zo lekker jong! :D

  High fiiiiive!! o/\o

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat is zo, Jeska! Maar dan zouden al die stoorzenders uitgeschakeld moeten worden door de PlumbBob, want anders 'zie' je nog niet helder hoe je je voelt…
  Ik merk trouwens wel, naarmate ik ouder wordt dat ik meer met m'n pootjes op de aarde sta, en telkens iets beter kan voelen hoe het met me gesteld is. Met vallen en opstaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Ischa: dankjewel! En ook dank voor het compliment :-)
  Misschien komt het omdat ik de hele dag leef met mooie en grappige verhalen, dan blijft een mens wellicht vers en knapperig!

  @Lisette: Ja, ik merk ook dat ik, naarmate ik ouder word, alles beter kan inschatten. Misschien heeft het ook met acceptatie te maken?
  Soms blijft het lastig. Een mens wil vaak zoveel. Ik denk regelmatig, oh, dat doe ik nog even. Dat 'even' is dan funest!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...