dinsdag 13 maart 2012

Reizende tekeningen

Factuur van Jeska Verstegen


Kortgeleden ontving ik een mail van een uitgeverij. 'Jeska, we kunnen je factuur niet lezen'.
Nu lever ik al een paar jaar mijn facturen digitaal in en maak ik ze eveneens op de computer. Dus het is niet zo dat zij mijn hanenpoten niet konden ontcijferen.

Tegenwoordig worden facturen 'gelezen' door de computer. Deze computer herkent niet alle lettertypen. Mijn factuur-font werd door de computer niet goed gelezen, het gevolg was dat ik pas in 2020 zou worden uitbetaald. Ik vond dat ik dan wel erg lang op mijn geld moest wachten dus ik bekeek hoe ik het beste mijn factuur kon aanpassen, zónder mijn stijl te verliezen...

Ik las een mooi verhaal over Max Velthuijs en Tonke Dragt. Zij hadden een briefwisseling over een geheimzinnig land. De enveloppen die zij verstuurden werden mooi versierd met tekeningen en creatieve vormgeef-dingetjes op de envelop.
Ik was al een poosje bezig om te verzinnen aan wie ik ook zo'n mooi versierde envelop kon opsturen. Helaas, ik denk dat ik het moet laten. Ik vermoed dat reizende tekeningen op enveloppen ook niet meer mogelijk zijn in deze tijd, vol computerogen die ze niet begrijpen. Of zou ik het tóch gewoon eens proberen?


Een getekende envelop van Max Velthuijs
Foto uit het boek: 'Leven en Werk van Max velthuijs' 
Geschreven door Joke Linders  --  Uitgeverij Leopold

6 opmerkingen:

 1. hoi Jeska, ik lees je blog sinds een week of twee en wordt er erg blij van!! Van je mooie tekeningen, en vooral van je fijne kijk op dagelijkse dingen. (Laatst dacht ik aan je verhaaltje over een dikke spin in de slaapkamer toen ik zo'n zelfde exemplaar uit mijn ooghoek zag zitten midden in mijn eigen slaapkamer!)
  Maar goed. Ik wilde eigenlijk wat zeggen over mooie post: ik geloof dat je echt nog mooie brieven kan versturen. Kijk eens bij Hanna Hermans http://cargocollective.com/hannahermans/1404847 volgens mij komt haar post wel aan!! En prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lisette, dankjewel voor je vrolijke reactie! Daar ben ik heel blij mee.

  Ja, het is echt weer spinnentijd. Ik hoop dat de spin in jouw slaapkamer niet ineens de paardenbenen nam en dat hij nu buiten zit...!

  Wat een leuke link post je daar! Prachtig!
  Vol goede moed ga ik aan een getekend poststuk beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeska bij ons ( in België) kan dat wel hoor, als de postzegel maar op de juiste plaats hangt alsook het adres en natuurlijk duidelijk leesbaar ( evt.op een etiket )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed, Maria! Ik weet van de postdame hier in ons lokale postkantoortje dat er nog altijd poststukken met de hand worden gesorteerd. Sommige mensen hebben echt een heel wild handschrift, daar kan de computer niks van maken. Stiekem vind ik dit wel grappig. Zo blijft alles een beetje menselijker.
  Mijn versierde poststuk kan zo wellicht ook de juiste weg vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi, jaaaa... niemand komt boven jouw tekenstijl uit en dat moet vooral zo blijven!
  High five Jeska!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankjewel voor het lieve compliment! High five!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...