donderdag 26 april 2012

Reizen op vier pootjes

Jeska Verstegen


Biggels, onze Flatcoat, reist dikwijls in zijn eentje. Het is niet zo dat hij de auto leent of met de trein reist. Hij reist namelijk met de post. Nee, hij krijgt geen postzegel op zijn neus. Ook loopt hij niet spontaan mee met de postbode.

Ik verstuur veel pakketten met daarin originele illustraties. De kwetsbare originelen moet ik goed verpakken. Daarom gebruik ik veel karton en tape. Ik doe mijn best om de illustraties netjes te verpakken. Niemand wil een verfrommeld pakket ontvangen, toch? Het lastigste van het inpakken is om géén haren van Biggels mee in te pakken.

De haren van Biggels zijn dun, zwart en lang. Ondanks veel stofzuigen komen de haren op de meest onverwachte plaatsen opduiken. Plakband en Biggel-haar kunnen het erg goed met elkaar vinden. Als ik het postpakket klaar maak kijk ik alles zorgvuldig na. Ik blaas en ik wapper. Ondanks mijn pogingen om een perfect pakket te maken lift er toch altijd minstens één Biggel-haar mee.
Zo reist Biggels heel Nederland door en soms zelfs over de grens. Niet gek voor zo'n €13,55 (verzekerd pakket) De meeste vervoersmiddelen zijn duurder!

2 opmerkingen:

  1. Hmm... misschien moet je Biggles zelf eens op de brievenbus doen! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee hoor! Ik zou hem véél te veel missen :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...