maandag 2 april 2012

Vleugels voelen

Jeska Verstegen


Aan het begin van mijn wandeling zag ik een veer in het zand liggen. Het had een prachtige tekening. Alsof de veer door natte verf getrokken was en daarna mooi was opgedroogd. Ik besloot de veer mee te nemen naar huis.

Ik had verschillende mogelijkheden hoe ik dit kon doen. Ik kon de veer in mijn jaszak steken. Het was mogelijk dat de veer dan zou beschadigen. Ik kon de veer ook gewoon laten liggen en, als hij er nog lag, op de terugweg meenemen. Of ik kon de veer de hele wandeling vasthouden.

Het laatste deed ik. Hoe lastig kan het zijn om een uur lang een veer vast te houden? Het bleek niet gemakkelijk. Zwaar was het veertje natuurlijk niet. Maar veren zijn kwetsbaar. Vooral als er een grote Biggel-neus aan komt snuffelen. Tijdens de wandeling liep ik langs struiken, water en rietstengels en veren zijn kwetsbaar...
Petje af voor de vogels. Met hun kwetsbare verenpak vliegen zij als straaljagertjes door de lucht, rakelings langs takken en riet. Meestal gaan dit soort capriolen goed en krenken zijn geen veer op hun lijf.

Ik droeg de veer tussen duim en wijsvinger. Als ik de veer met de vlakke kant naar voren droeg, ving het wind. Ik ervoer weerstand, met slechts één veer. Ik was verrast. Ik kon een heel klein beetje vleugels voelen, misschien zelfs een héél klein beetje vliegen. Nou ja, in mijn verbeelding dan.

2 opmerkingen:

  1. zo heb ik gisteren bij een wandeling met de 4 en 7 jarige kleikinderen de bijna hele weg gesleurd met een verweerd stuk boomwortel , we hebben het bevoeld , gestreeld het was zalig warm geworden door de zonnestralen ... zalig toch , van hieruit geef ik omhelzing " vleugels " tot bij jou , grtjs aan biggel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zal een moment zijn geweest dat de kleinkinderen nooit meer zullen vergeten, Maria.

    Biggels geeft kwispels terug!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...