zaterdag 28 april 2012

Wegvliegen

Jeska Verstegen


Je bent bezig met de afwas of je valt bijna in slaap. Dit zijn momenten dat er dikwijls een goed en bruikbaar idee in mij opkomt. Ik onthoud het wel, denk ik dan. Niets is minder waar. De ingeving vervaagt als het optrekken van mist door krachtige zonnestralen.

Ik heb ook een aantal ideeën in mijn hoofd die ik al jaren met mij meedraag. Zij wonen als het ware in mijn gedachten. Ik schreef de ideeën nooit uit. Het hoeft niet, ik onthoud ze. Eens zal ik rustig gaan zitten om ze uit te werken. Soms slijp ik aan deze ideeën in mijn gedachten. Deze aanpassingen onthoud ik ook. Ik vind het wonderlijk dat deze ideeën daar al jaren bewaard blijven en andere goede gedachten ineens verdwijnen: Poef! Weg...

Door mijn acties na te gaan toen ik het idee kreeg wil ik het wel eens terughalen. Dit werkt helaas niet altijd. Als het mij niet lukt dan probeer ik bij mezelf te denken, ergens vliegt het idee rond wie weet komt het nog eens mijn hoofd binnenvliegen. Zolang ik mijn creatieve deuren en ramen maar wagenwijd openhoud.

2 opmerkingen:

  1. of het idee is door een ander ontvangen ( ik bijvoorbeeld ) en dan maar denken dat we creatief zijn , misschien zijn we dan alleen maar hele goede ontvangers , die op het juiste moment op de juiste frequentie zijn afgesteld ,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onzichtbare antennes!
    Of misschien zijn ideeën als een speciaal soort onzichtbare vogeltjes :-) Soms landen zij even op je hoofd en flapperen daarna weer verder, naar een volgend hoofd. Het wonder der ideeën!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...