dinsdag 24 april 2012

Zwierig over straat

Jeska Verstegen


Tegenwoordig noem je het 'Vintage'. Spullen van vroeger. Ik houd van deze sfeer, zowel in meubels als bijvoorbeeld kleding. Kortgeleden droeg ik een jurkje met een zogenaamde 'Peterpan-collar'. Het is een plat rond kraagje. De naam is ontstaan nadat de actrice Maude Adams in 1905 de rol van Peter Pan (haar outfit had een rond los kraagje) vertolkte op het Amerikaanse toneel. Wat is nog meer vintage? Een cape!

Daar zit ik dan, op mijn omafiets, met mijn cape. Het zwiert vrolijk om mij heen, het is luchtig en toch warm. Het kledingstuk is ideaal met deze temperaturen, maar ook binnen als ik werk trek ik het aan. Ik woon erin.
Een cape wordt tegenwoordig als vrij uniek ervaren. Daarom vind ik het leuk als bekende kledingmerken als Vero Moda het aandurven om met een dergelijk kledingstuk op de markt te komen.

Bij het woord cape moet ik ook denken aan een grappige uitzending van Seinfeld. De cape krijgt een geheel eigen karakter in de aflevering. Er zijn capes die 'te' zijn. Neem de rode cape van superman. Edoch, wat zou de man zijn zonder dit kledingstuk? Een meneer in een maillot. Sherlock Holmes draagt ook iets caperigs. Dat is goed cape-gezelschap. Misschien dat, als vandaag nationale cape-dag wordt, het kledingstuk weer regelmatig in het straatbeeld te zien zal zijn. Cape, Cape, Hoeraaaaaaaaaa!


Als je HIER klikt kan je de uitzending van Seinfeld over de cape zien op youtube.
Als je HIER klikt kan je de cape zien die ik in de winkel kocht. Helaas kon ik het online enkel bij de onlinewinkel vinden met die vréééselijke reclames.7 opmerkingen:

 1. elly Zuiderveld24 april 2012 om 12:32

  Wat mooi, die cape!!
  Ik hou ook van capes... Heb er een die speciaal voor mij ontworpen en gemaakt is door Magiel La Rivière (Rotterdam) Hij is zwart, maar als je de kraag omslaat zit daar een goudachtige stof, voor op het podium.

  Wat kun je dan blij zijn he?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt heel deftig, Elly! Ik kan me indenken dat je er blij mee bent.
  De mijne is van wol, perfect voor op de omafiets :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja dat is een lekker gezellig kledingstuk om te dragen , had ik alles maar gehouden dan kon ik nu zaken doen, maar het leven draait niet alleen om geld verdienen hé.in vero moda is dat niet die Kirilov of zo iets die dat terug in de " hippe" trend heeft gebracht ? Ik had me er in 2010 een gemaakt in fleece , gezellig warme groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat knap dat je zelf kleding kan maken, Maria. Dat is echt een kunst hoor.
  Goh, ik heb nooit eerder gehoord van 'Kirilov'... Ik zal het eens googlen!

  Vandaag, met dit woeste wapperwaaiweer, ben ik maar weer overgegaan op winterjas met wollen sjaal...!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. die kiri....... heeft een mode lijn lopen bij VERO MODA

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat was een goed idee dat googelen : haar naam is Tiany KIRILOFF " ze is Belgisch .
  goed w-e nog liefs maria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om te zien, Maria. Er zitten erg mooie kledingstukken tussen. Vera Moda tracht inderdaad iets van die oude kledingstijlen terug te halen in ons moderne straatbeeld. Oeh, dat zou ik ook wel willen doen, kleding ontwerpen! Een leuke droom om te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...