maandag 7 mei 2012

10 bij 15

Jeska Verstegen


Het is zo ver. De afgelopen weken heb ik stiekem, ieder vrij momentje dat ik had, gewerkt aan een schilderij. Ik nam mij al jaren voor om te gaan schilderen. Op de een of andere manier redde ik het niet om het in mijn werkschema in te passen. Totdat ik besloot; ik moet het doen, dan maar tussen de chaos door.

De afbeelding, van het vrouwtje en profil droeg ik al tijden bij mij en nu staat ze op een doekje van 10 bij 15 centimeter. Ik ben klein begonnen. Ik stel me voor dat ik langzaam steeds een maatje groter zal gaan werken. Er zit een gedachte achter, maar dat ga ik eerst verder uitwerken. Want de ervaring maakt me zo gelukkig dat ik absoluut verder zal gaan met met het ontdekken van het schilderen.

In mijn kinderillustraties leg ik veel emotie. Ik vermoed dat dit mijn sterkste kant is in mijn tekeningen. Toch moet ik voor mijn gevoel de emotie in de illustraties voor kinderen uitbalanceren. Niet teveel. In schilderijen hoef ik emoties niet aan banden te leggen. Dat voelt vrij. (Klik op de afbeelding om het groter te zien.)

2 opmerkingen:

  1. Jeska .... zeker verder doen !!!!!! resultaat is best o.k.hoor !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel, Maria :-) Ik zal zeker verder gaan ontdekken!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...