woensdag 2 mei 2012

Daar Kokkomtieplant!

Jeska Verstegen
Klik voor groot

Alex en ik hadden een paar dagen vakantie. Het was heerlijk. Aan het begin van onze vrije dagen zei ik tegen Alex: 'We moeten eigenlijk de komkommerplant die we gekregen hebben buiten zetten.' Alex knikte.

Het temperaturen zijn nog niet erg aangenaam. Dan zet je zo'n jonge plant niet graag buiten. De komkommerplant stond dus nog in de vensterbank en had het naar zijn zin. Hij keek naar de vogels en zong hun liedjes mee. Plant zag de regen naar beneden kletteren en dacht: ha, ik sta lekker droog! Komkomplant groeide razend snel en zijn hechtranken zochten gretig naar houvast. Alex en ik waren ervan overtuigd dat hij als eerste de grendels van het raam zou grijpen.

De volgende ochtend was de plant van gedachten veranderd. De hechtrank had onze rieten lampenkamp te pakken. Hij had zijn groene grijpstuiver er stevig in vastgedraaid.
Iedere dag als we beneden komen heeft de komkommerplant weer aan terrein gewonnen. Ik keek vandaag naar het journaal: Het blijft nog steeds fris buiten. Voorlopig blijft de plant in de vensterbank staan. Wij hebben ons overgegeven aan ons lot, de komkommeroplant neemt ons huis over. Het gaat nu om onze keuken, morgen is het de woonkamer, daarna de hal en de badkamer. Hij zal zijn weg naar boven vinden en... als er een blogstilte valt, heeft de komkommerplant mijn werkkamer bereikt.


Jeska Verstegen
Klik voor groot

2 opmerkingen:

  1. zouden wij dat van hun ? of zij dat van ons hebben geleerd/nagedaan hebben ( zich vast klampen aan een ander om zelf vooruit te komen ?????

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Maria, Misschien zit dit gedrag wel in de natuur van ieder levend organisme...?

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...