woensdag 9 mei 2012

De Panty-wet

(oude illustratie van) Jeska Verstegen


Wij wonen aan een dijk. Op ons stuk dijk groeit veel gras. Het is geen siergras, maar het dikke, taaie gras dat je langs wegen ziet. Tussen de grassprieten door staat af en toe een paardenbloem en er bloeien talloze madeliefjes. Wij noemen onze snel aangroeiende grasheuvel dan ook: De Grasfabriek.
Meestal moet het gras rond de twintigste maart weer voor het eerst in het jaar gemaaid worden. Het groeit hard en als het te lang wordt is er geen doorkomen meer aan.

Gisteren maaide ik het gras. Ik heb hiervoor destijds mijn hoogtevrees moeten overwinnen, het is echt stijl. Met een hovercraft-maaier loop ik van boven naar beneden. Ik ben er intussen best handig in, maar het blijft een immense klus. Ik ga er helemaal in op. Zelfs zo dat ik de buurvrouw niet naar me hoorde roepen.

Ineens ontwaakte ik uit mijn grasstrijd en zag haar staan. Het geluid van de maaier verstomde en de buurvrouw zei: 'Dat mag niet, met panty's aan het gras maaien!' Ik lachte verrast, ik had deze opmerking niet verwacht. Ik droeg een t-shirt en een korte broek met daaronder panty's (anders was het net te koud) en kaplaarzen. 'Is er een speciale wet voor?' vroeg ik. 'Precies,' grapte de buurvrouw, 'het mag niet hoor!'
Ik fluisterde geheimzinnig: 'Maar ik weet iets dat jij niet weet.' De buurvrouw keek verbaasd en smiespelde: 'Wat dan?' Ik ging rechtop staan en zei toen: 'Er zit een hele grote ladder in mijn panty. Met oude panty's het grasmaaien is wel toegestaan.' We lachten. Ik maaide verder.

Ik dacht tijdens mijn het werk over het gekke gesprekje na. Stel je voor als het echt zo was,  dan had ik de wet overtreden: De zogenaamde Panty-wet!

2 opmerkingen:

 1. grapjas.... panty wet !!!
  Kaplaarzen ? is dat hetzelfde als rubberlaarzen ?
  Jeska ,ik groet je

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Maria, ja, rubber laarzen! Het staat heel charmant (ahum!) en zij zijn mosgroen van kleur.
  Ik verslijt ieder seizoen een paar laarzen. Ik loop flink wat kilometers ermee, want ik laat Biggels ook uit in dit elegante schoeisel. Ik kleed me niet speciaal om, om in de grienden te gaan wandelen, dus dikwijls zijn de laarzen gecombineerd met een leuke stippen rok of iets dergelijks. Wie weet raakt het nog in de mode :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...