vrijdag 25 mei 2012

Goud aan een onzichtbaar draadje

Jeska Verstegen


Blinkend als goud in de avondzon. Hij bewoog een beetje en ik dacht aan een mooie gouden halsketting.

Ik stapte om half acht mijn werkkamer binnen. De zon scheen zo fel in het vertrek dat ik eerst goed moest kijken wat ik precies zag. Aan het plafond hing een kleine spin aan een zijden draadje.

Vanaf de middag tot de avond ligt mijn werkkamer in de volle zon. Ik bof dat er een grote boom voor mijn raam staat anders was ik intussen verbrand aan de randjes.
Spin stoorde zich niet aan de hitte in de ruimte. Hij haalde stoere kunsten uit. Veel kleine spinnetjes doen stoer. Daarom noemen Alex en ik alle mini spinnetjes: Rambo.

Omdat ik naar mijn tekentafel moest om te werken besloot ik het spinnetje ergens anders neer te zetten. Ik zwaaide mijn hand door de lucht en ving het zijden spinnendraadje. Verbaasd stak Rambo al zijn acht pootjes zijwaarts.
Ik zette spinnetje Rambo in de kast. Zijn moment in het spotlicht was voorbij. Hij ging mopperend voor een boek zitten.
Toen ik twee uur later mijn bureau verliet en in de boekenkast keek was hij verdwenen. Misschien bungelt hij vanavond weer aan mijn plafond met een nieuwe voorstelling in de avondzon.

2 opmerkingen:

  1. ja dat doe ik ook , ze vangen bij hun onzichtbare draad en dan floeps .... ergens anders neer poten . Ik hoorde eens op de radio dat een gezond huis er enkele honderden telt .... van die achtpotige aan draden hangende en rond kruipende in hoekjes en speten en wie weet , ik niet , rond sluipende diertjes .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een interessant bericht, Maria! Dan hebben wij een heel gezond huis :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...