maandag 24 september 2012

Een zee van roze

Jeska Verstegen
Een van de tekeningetjes die ik maakte.


Op woensdagmiddag 19 september kocht ik wat zwarte pennen. Ik koos ook nog andere kleuren tekengerei uit: Roze en groen, geel en paars. Ik zou in het weekend voor het eerst signeren tijdens de Tina-dagen. Ik had geen idee wat ik kon verwachten.

Joke Reijnders bedacht een leuk project voor uitgeverij Leopold. De BFF serie. Een serie over drie meiden die elkaars Best Friends Forever zijn. De serie wordt in een speciale samenwerking geschreven met drie auteurs: Wieke van oordt, Frank van Pamelen en natuurlijk Joke Reijnders. Ik verzorg de illustraties in de boeken. Intussen zijn er drie boeken uit en een vierde is in de maak.

Ik reed het Duinrell terrein op. Alles was ROZE! In een feestelijke tent nam ik plaats achter mijn tekenplekje tussen de boeken. Ik zette mijn eerste punt op papier en hield niet meer op met tekenen. Ik tekende, tekende en tekende. Verbijsterd bekeek ik de grote stroom in roze geklede meiden. Ik probeerde van iedere tekening een feestje te maken. Want het was immers feest! Op de foto hierboven kan je zo'n tekeningetje zien. De nieuwe pen is vrijwel helemaal heb leeg getekend!

Ik vond het lief dat men regelmatig bezorgd naar mijn tekenhand vroeg. Maar ik ben het gewend om veel te tekenen. Nee, het meest vermoeiende is om de concentratie vast te houden. Mezelf te blijven focussen om origineel in de tekeningetjes te blijven en geen fouten te maken. En dat alles in een rap teken tempo. Ik zal het nooit meer vergeten. De Tina dagen 2012!

5 opmerkingen:

 1. Dankjewel, Ellen!
  Ik maakte nog niet eerder de Tina-dagen mee. Ik was wel van tevoren gewaarschuwd dat het druk bezocht wordt. Maar een juiste voorstelling kon ik mij er niet van maken.
  Nu wel!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een schrijfhand... ik heb zelf heel vaak last van een LACHkaak (elke dag wel)! En dat komt doordat ik altijd blij ben en altijd een big smile op mijn gezicht heb.
  Ik zie het leven door een gele bril!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en wat een mooie handtekening heb je! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel, Ischa!
  Jarenlang krabbelen heeft zijn voordelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...