maandag 10 december 2012

Strik in het spotlicht

(foto van illustratie)
Jeska Verstegen


Er zijn voorwerpen die regelmatig terugkomen in mijn illustraties. De paraplu bijvoorbeeld. Een ander voorbeeld is de strik. Ik gebruik de strik om een specifieke sfeer over te brengen.
Voor mij betekenen strikjes onder andere: vrolijkheid. Keteltje heeft niet voor niets twee strikjes in haar haar.

Een ander moment dat ik de strik graag uit de kast haal is als ik een eigenzinnig manlijk figuurtje moet ontwerpen. Het benadrukt zo een bepaalde karaktertrek. Ik kan ervan genieten dat je met zo'n eenvoudige toevoeging in een ontwerp zo'n effect teweeg brengt.
Strikjes hebben ook een ietwat ouderwets gevoel. 'Vintage!' roept men tegenwoordig. Ik houd daar erg van. Voorbije tijden moet je op een subtiele wijze in ere houden!

(foto van illustratie)
Jeska VerstegenStrikjes associëren de meeste mensen ook met cadeautjes.
Zo kocht ik een poosje geleden schoenen. Het waren zwarte hakschoenen met een strik. Mijn voeten zijn als ingepakte cadeautjes als ik het schoeisel draag. Het is heel vrolijk om op een regenachtige dag feestelijke voeten te hebben.

Strik schoenenHet filmpje hieronder heeft een strik in de hoofdrol. Het is niet alleen knap geanimeerd, maar ook informatief. Want hoe strik je nou a Bow Tie? Niemand minder dan het strikje zélf legt het uit!
Strik ze!

11 opmerkingen:

 1. zo begint mijn dag meteen met een grote strik !

  Dank je !

  Liefs

  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, je kunt ook kleurcombinaties gebruiken om een bepaalde sfeer over te brengen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Ellen, ik hoop dat het een mooie dag was die je uitpakte vandaag!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Ischa,

  Ja, dat ben ik helemaal met je eens! Kleurcombinaties zijn heel goede sfeeroverbrengers. Al is kleur wellicht, net als een voorwerp, persoonsgebonden?
  Als ik bijvoorbeeld Kerst een kleur moet geven is het groen en rood. Maar voor een ander is dat misschien wel goud en zilver?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, voor mij is Kerst ook groen en rood hoor!
  Wat jaargetijden betreft denk ik voor de lente aan groen en roze (natuur en bloesem), voor de zomer aan geel en blauw (zon en zee), herfst is rood, oranje en geel (van de bladeren) en winter is wit en lichtblauw (sneeuw en ijs).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dat een hele mooie kleur-uiteenzetting, Ischa! Ja, ik ervaar de jaargetijden ook in die tinten. Bijzonder is dat.
  Ik las gisteren een interessant artikel over de klanken in de Nederlandse taal. Die kan je ook een kleur meegeven, zo zei de auteur van het stuk. De 'eu' en de 'aa' klank bijvoorbeeld hebben inderdaad, ook in mijn beleving, een wezenlijk ander kleurgevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmm... daar kan ik dan weer géén chocola van maken!
  Van die uitdrukking dan weer wel trouwens: wel bruin en wit van chocolade met een rode streep voor 'geen'!
  In welke kleur(en) zou je de HIGH FIVE zien die ik zojuist jouw kant heb opgeslagen? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb het stuk van de neerlandicus dat ik begin deze week las nog proberen te vinden op het web. Helaas kan ik het niet terugvinden...
  Ik kwam het artikel tegen terwijl ik iets geheel anders aan het opzoeken was. Dit overkomt mij regelmatig. Ik lees dan van alles behalve over het onderwerp waar ik informatie over zocht...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oranje met geel, DAT vind ik zo'n mooie combinatie!! Moeten we maar lekker veel high fives slaan! Hopelijk ooit eens een echte, hihi! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zie de animatie al voor me: een high five en op het moment van *tik* inderdaad zo'n oranje effect met gele fonkels! Hopelijk slaan we ooit eens een echte high five...

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...