woensdag 6 maart 2013

Draw Something

Jeska verstegen


Het spelen van een spel vind ik leuk. Ook de spelletjes die je kan spelen op een mobiele telefoon. Omdat ik door het spelen snel afgeleid raak in mijn werk speel ik er (heel streng!) slechts een paar en alleen met Alex. Een van de spellen die we spelen is Draw Something. Het is een beetje als Pictionary. Je tekent een woord en de ander moet raden wélk woord je tekende. Onderaan de tekening staan verschillende letters waar het woord onherkenbaar in verstopt zit.

In de afbeelding hierboven teken ik het woord: blond. Het tekenen gaat met de wijsvinger. Heel precies tekenen is dus onmogelijk. Maar dat geeft de tekeningetjes juist een eigen karakter. Je moet inventief zijn, want er is maar weinig tekenruimte en je hebt een beperkt aantal kleuren.

We hebben intussen 363 tekeningen goed geraden. Alex raadde zelfs mijn tekening van een woord dat ik eigenlijk niet tekende.
Vol goede moed begon ik namelijk het woord 'vering' te tekenen. Het werd een vrolijk springend vrouwtje op een trampoline. Ik stuurde mijn afbeelding naar Alex. Hij zat ingespannen naar mijn tekening te kijken. Na een poos roept hij lachend: 'Aha!' Het woord dat ik had moeten tekenen was: verering!

Zo zijn we creatief bezig en hebben daarnaast een hoop pret. Eens even kijken welk woord ik vandaag moet tekenen...

2 opmerkingen:

  1. Wat dacht je van "verblind"? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hopelijk leest Alex vandaag mijn post niet :-) *Fluister* ik moest het woord 'sjaal' tekenen ;-)
    Het was niet moeilijk om te tekenen, dus ik denk dat hij het wel zal raden!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...