dinsdag 12 maart 2013

Hempies

Jeska Verstegen


Vroeger moest ik altijd hemden dragen. 'Lekker wammer,' riep mijn moeder dan. Als tiener wilde ik geen 'hempies' meer dragen, het was niet cool. En nu? Nu draag ik weer heel graag een hempie onder een trui of een vestje.

Hempies zijn niet duur en ik bestelde er een paar online. Toen het pakket aangekomen was, paste ik de hemden met streepjes. Ze zaten prima en ik besloot de aankoop te houden.
Ik keek zoekend rond. Waar is de schaar? dacht ik. Want het eerste wat gebeuren moet is het verwijderen van het waslabel. Het kriebelt zo in de zij.

Het labeltje bestond dit keer niet uit een eenvoudig stukje stof. Nee, ik moest er een boekwerkje uitknippen. Om precies te zijn: zeven stukjes stof aan weerskanten bedrukt. Op deze veertien pagina's had ik een piepklein prentenboekje kunnen maken! Hè ja, dat is toch veel vrolijker dan een wasvoorschrift in veertien talen? En dat hempies niet te warm gewassen willen worden weten we allemaal!


5 opmerkingen:

 1. Wooo, jij bent écht geniaal; een piepklein prentenboekje als waslabel in kleding. Nieuwe uitvinding door Jeska Verstegen! Ik zou zeggen: maak er gewoon eentje, bied het aan bij kledingfabrikanten en kijk wat ze ermee doen! HIGH FIVE! o/\o

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, dat zal ik doen Ischa!
  ik stel me nu al voor hoe men dan het prentenboekje zit te lezen. Met een grote loep of met vijf brillen tegelijk op hun neus. Pret alom!
  High Five!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, je bent ook niet te stuiten hè: VIJF brillen op je neus! Zou wel een leuk prentje zijn in zo'n boekje...
  Maar ik denk dat het gemakkelijker zou zijn als je die prentjes gewoon zou kunnen zien zonder vergrootglas of iets anders. Dus ingewikkelde gedetailleerde kunstwerken gaan het dan helaas niet worden ben ik bang...
  Nou, nog een high five dan maar? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar het moet wel op kleding- wasvoorschriftlabeltjes passen! Dus dan maar een gratis loep bij de aankoop van het prentenboek-kledingstuk :-)

  High Five!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...