vrijdag 31 mei 2013

Waterwolven

Waterwolven van Cordula Rooijendijk


Het vergt inspanning om de wereld met een frisse blik te bekijken. Om te proberen iets te zien alsof je het voor de allereerste keer ziet. Een boom, een vogel, de wolken, of het water. Als je volwassen bent worden de dingen om je heen dikwijls 'gewoon'.

Ik verfris mijn blik graag door nieuwe informatie in me op te nemen. En met deze nieuwe kennis naar de dingen om me heen te kijken. Het boek 'Waterwolven', geschreven door Cordula Rooijendijk, heeft precies dát verfrissende effect waar ik van houd.
Terwijl je leest, leer je over Nederland. Over onze geschiedenis (of ons gevecht) met het water. Cordula Rooijendijk heeft dit Nederlandse watergevecht door de eeuwen heen treffend beschreven. Zo levendig dat je de geuren van toen ruikt en het slib tussen je vingers voelt glibberen. Wilde golven spatten zeewater in het gezicht tijdens het lezen! Ook de grimmige kant van het water en de mensheid laat ze zien.

Het is een mooi en intrigerend boek. Een nog-eens-lees-boek! Het is geschikt voor iedereen die van water houdt, van geschiedenis houdt of voor degene die gewoon meer over Nederland wil weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...