maandag 3 juni 2013

3D tekenen!

Etalage Kinderboekhandel Utrecht
(Klik op de afbeelding om het groter te zien) 


Met een immens groot pak van zo'n anderhalve meter liep ik door het centrum van Utrecht. Ik moest goed opletten dat ik niemand per ongeluk de gracht zou instoten. Stel je voor, een mogelijke kinderboekenklant zomaar ineens in te water tussen de eentjes en het kroos...!

Een poosje geleden benaderde uitgeverij Ploegsma en de Kinderboekhandel in Utrecht mij om een etalage te maken voor het nieuwe boek: Papa is een held. Een mooie en vrolijke voorleesbundel voor vaders.
Ik vond het erg leuk om te doen. Ik houd van knutselen. Ik had meteen een gek plan: Een koekjes-grijp-machine. Natuurlijk moest er ook een kindje in het ontwerp én een vader. Het idee werd groter en groter.

Zaterdag liep ik met mijn uitgewerkte idee in een groot pakket naar de winkel toe. De boekhandel ligt heel idyllisch in de Utrechtse binnenstad. In mijn hoofd spookten vragen als: Zou alles wel passen? Blijft alles rechtop staan? Zou mijn houten-vaderhoofd-standaard wel houden?
In de winkel knutselde ik verder. Ik ging er helemaal in op. Uiteindelijk was het klaar. Het eindresultaat is zichtbaar op de foto hierboven. Het bleef staan! Het is een soort 3D tekening geworden, als een pagina uit een reusachtig prentenboek!

13 opmerkingen:

 1. Leuk nieuwtje!
  De voorgaande voorleesbundel van deze deze serie, die ik ook van een omslag en enkele binnenwerkillustraties voorzag, heeft een Leespluim gewonnen! Het Pi-pa-peuterboek.

  http://www.ploegsma.nl/web/Artikel/Leespluim-voor-Het-pipapeuterboek.htm


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahh, Utrecht is mijn stad! High five Jes! o/\o

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Ischa, wat een mooie stad om in te wonen. Mocht je langs de etalage komen, gooi dan maar een knipoogje op ;-) Ik denk dat het meisje 's nachts stiekem de boeken gaat lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf! Dat gaat heel wat klanten trekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je, Tessa! Men zal denken: 'Wat staat dáár nou?!' En dan is het een koekjes-grijp-machine, geen huishouden kan zonder :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik woon er NIET, ik woon in het Wolfheze (even voorbij Ede). Maar ik ben wel vlakbij Utrecht opgegroeid (in Driebergen) en ga er nog steeds heel vaak naar toe!
  Aanstaande zaterdag hoop ik weer te kunnen gaan en dan hoop ik zeker ook het meisje te high fiven! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heeeel veel plezier in Utrecht, Ischa! Het beloofd een prachtige zonnedag te worden. Lekker rondslenter-in-Utrecht-weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou Jeska, het is gebeurd! Ik heb het meisje 2 minuten geleden een high five geslagen. Mooie tekeningen hoor! High five uit Utrecht! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Ischa, wat ontzettend leuk dat je even bent gaan kijken!
  Ik hoop dat je een gezellige tijd in Utrecht had :-) lekker iets gedronken en gegeten en uitgekeken over de grachtjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...