maandag 15 juli 2013

Foutjes

Foto van illustratie van Jeska VerstegenWe maken allemaal wel eens foutjes. Gelukkig maar, zou ik haast zeggen. Sommige onhandigheidjes zijn zeer bruikbaar. Ik heb het over de kleine fouten die soms juist creatief zijn. Gewoon door de fout niet hinderlijk te vinden, maar even verder te kijken!
Ik denk ineens aan de Zwitser  Georges de Mestral die kleefkruid uit de vacht van zijn hond trachtte te plukken. Een listig karweitje. (Vooral met een langharige hond.) Georges raakte gefascineerd door het kleverige plantje en kwam uiteindelijk op het idee komt om klittenband te maken.

Als ik teken maak ik ook foutjes. Soms ziet zo'n fout er juist leuk en spontaan uit. Precies wat er miste. Of exact de verandering waar ik naar opzoek was.
Zo kijk ik om me heen en zie ik regelmatig foutjes. Want ze zijn overal! Al ontstaat niet uit ieder missertje iets creatiefs.
Een voorbeeld hiervan is het zo vertrouwde NOS nieuwsbulletin. Daar worden af en toe wel eens verkeerde berichten of beelden doorgegeven. Maar de NOS geeft het ruiterlijk toe. Sterker nog, ze hebben op de website een speciale 'Herstel-pagina'. Je kan HIER KLIKKEN  om dat eens te bekijken.

Foutjes maken is dus helemaal niet erg. Zeker niet voor een creatieveling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...