zaterdag 4 januari 2014

Dubbele laag

Foto van illustratie Jeska VerstegenOp de tweede dag van het nieuwe jaar zat ik alweer achter mijn tekentafel. Ik maakte een omslag voor Ploegsma uitgeverij.
Tijdens de dagen tussen kerst en Oud en Nieuw kocht ik goedkope kleurpotloden. Op die tweede dag in het nieuwe jaar probeerde ik de potloden uit.

Goedkope kleurpotloden vind ik handig. Ze geven veel minder kleur dan de dure, hierdoor kan ik in lagen werken. En ik werk graag in laagjes. Bijna geen enkele tekening van mij bestaat uit één laag. Behalve als het materiaal er niet tegen kan, of ik iets anders voor ogen heb.

Doordat ik dikwijls in lagen werk ben ik vrij lang bezig met een afbeelding. De illustratie hierboven (Klik op de afbeelding om het wat groter te zien) maakte ik in een werkdag. Op de foto staat overigens slechts een gedeelte van de tekening.

Maandag ga ik weer aan de slag met een nieuwe klus. En ik denk op zaterdag al na met welke kleurlaag ik maandag zal beginnen!

2 opmerkingen:

  1. Leuk zeg! Zo zie je maar dat je niet altijd speciale spullen nodig hebt om tot een mooi resultaat te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klopt, Tessa! Dure spullen zijn niet perse nodig. Laatst zocht ik naar een speciale kleur blauw en na een poosje proberen werd het een gewone blauwe balpen. Precies goed!

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...