woensdag 6 augustus 2014

Verre reis

illustratie Jeska Verstegen


Terwijl wij op onze planeet ons druk maken over alle chaos, maakt Rosetta een immense reis van 6.5 miljard kilometer. Zonder koffers, zonder reissnacks. Helemaal alleen. Zo dapper. Ze heeft wel een landertje mee!

Rosetta is een Europese ruimtesonde. De sonde heeft ruim tien jaar over de ruimtereis gedaan. En vandaag zal het aankomen bij de reisbestemming. Een komeet met de naam: 67P/C-G. Een wat onpersoonlijke naam. Tja.
De ruimtesonde gaat proberen om geheimen te ontdekken van de oudste bouwstenen van ons zonnestelsel. Kometen!

Heerlijk om stil te staan bij dit soort dingen terwijl je een spookhuis tekent. Of werkt aan Keteltje deel 3 (!) Of bloemen koopt. Of wanneer het oude heertje met bretels en pet weer op zijn vaste tijden langs mijn raam voorbij fietst als een voortdurend terugkerend komeetje op slippers.


Rozen in mijn fietstas
Klinkt als een liedje...

5 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk dat je weet wat hebt neergezet! Je maakt echt mijn dag goed. Misschien schrijf je ooit nog eens een fantasyverhaal (mét afbeeldingen) over een komeet? High five Jeska!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Ischa, bedankt!
  Ik vind het zelf ook apart dat ik het moeilijk vind om te schrijven én tegelijkertijd te bloggen. Toch die 100% focus op een ding, of zo. Interessant! High Five :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, het maakt niet uit hoor! Ik zie trouwens nu pas die leuke foto van de rozen in je fietstas, jij ook zo dol op bloemetjes?
  Oh jee, mijn fantasie slaat nu alweer op hol, zie mezelf nu bij jou achterop de fiets zitten en aan die bloemetjes ruiken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, oei, oei, mijn hele oude, roestige Omafiets kan niemand achterop dragen! De fiets staat áltijd buiten, bovenaan de dijk, dat laat helaas zo zijn sporen na...!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jouw hele oude roestige omafiets die zijn sporen nalaat... ik zie jou nu fietsen en achter je achterwiel uit allemaal treinsporen tevoorschijn komen over de dijk en dat je moet vluchten voor een trein die keihard achter je aan sjeest! Gek hè, ik heb net zo'n fantasie als jij! High five!! :D

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je even langs komt bij Het Aangeklede Paard. Bedankt voor je reactie en graag tot ziens!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...